Refugiul Berevoiescu

Berevoiescu

Project Info

In iulie 2011 am vazut primul refugiu Red Dome ridicat cu elicopterul si transportat la zona de montare. Trebuie specificat ca primele 2 refugii montate de noi fusesera transportate pedestru, in toamna anului trecut, in conditii foarte aspre: frig, deplasari pe timp de noapte, zapada, samd. Unii am fost martori la ridicarea primului refugiu, de pe valea Radului, de la punctul de incarcare iar altii de pe Vf. Berevoiescu, aici urmand sa fie transportat cel de-al doilea pachet.

 

_MG_9766

In ziua respectiva trei refugii au fost ridicate cu elicopterul de pe valea Radului si transportate la zona de montare. Cand ne-am strans cu echipa pe vf. Berevoiescu, am realizat importanta momentului. Cei care care am participat la actiunile din toamna lui 2010 am recunoscut momentul si ne-am bucurat ca niste copii mici cand primesc o felie de tort… ba nu, un tort intreg. Zilele urmatoare au continuat in aceeasi atmosfera, iar refugiul Berevoiescu a fost unul dintre cele mai vesele refugii. Vremea a fost perfecta, elicopterul ne-a adus si un meniu complex de mancare, plus cola si alte bauturi racoritoare si cel mai important, nu am fost presati de vreme. O gasca de prieteni muntomani ne-au ajutat si ei, iar toata experienta a fost perfecta.

Refugiul Berevoiescu e amplasat la intersectia dintre muchia Scoarta si creasta principala a masivului. Privelistea de aici iti ofera o perspectiva completa a Pietrei Craiului, iar in partea cealalta se vad crestele Fagarasului pana la Vf. Moldoveanu. Spre vale se vede aproape toata Tara Fagarasului in prelungirea muchiei Scoarta. Evident, nu ne-am grabit foarte tare sa terminam de montat refugiul.

 

Berevoiescu2

Ca si rezistenta, refugiul Berevoiescu se prezinta in cea mai buna stare. De-a lungul anilor am verificat integritatea structurii si calitatea siliconului, dar nici o data nu a trebuit sa reparam ceva. Refugiul nu este foarte des vizitat, fiind de cealalta parte de muchie fata de traseul de creasta, la cca. 10 minute. Refugiul a fost montat in paralel cu refugiul Comisul, aflat la 2 ore de aici.

Accesul este posibil din mai multe puncte; de pe valea Sebesului pe la varful Comisul si pe traseul de creasta, sau prin Saua Tiganului; de pe valea Berivoi, se poate urca pe Piciorul Batran, apoi se urmeaza traseul spre creasta principala. Am enumerat aceste solutii de acces, pentru ca va recomandam cu mare caldura sa vizitati acest refugiu. Este un punct excelent de plecare spre crestele mai abrupte a Fagarasului, dar si un loc ideal de a petrece ultima seara pe creasta in drumul spre gari si masini.

 

Project Details

  • Ridicat in iulie 2011
  • Transportat cu elicopterul
  • Armatura din fibra de sticla si strat izolator din vata de sticla
  • Ultima verificare: septembrie 2014

Related Work