Scoarta

Project Info

Muchia Scoarta este cea mai lunga muchie nordica a Masivului Fagaras. Muchia se intinde de la Vf. Berevoiescu(2300m) pana la Vf. de Amiaza(aproximativ 1900m). Muchia ofera o pitoreasca priveliste spre est, spre masivul Piatra Craiului. Traseul de urcare de la baza masivului spre creasta Fagarasului si Vf. Berevoiescu poate dura pana la 8 ore, dar la 2 ore jumatate inainte de a ajunge la creasta, va intampina refugiul Scoarta.

Refugiul este ridicat in aceeasi perioada ca si refugiul Bratila, fiind al 2-lea din cele opt din masiv. Modulele constructive au fost transportate cu masina si cu TAF-ul pana la un anumit punct in padure, apoi ultima ora si jumatate de traseu acestea au fost transportate „cu spatele”. Experienta transportarii modulelor pentru refugiul Scoarta a fost una dintre cele mai solicitante. Traseul pe care urcam cu modulele era unul nemarcat, se apropia luna noiembrie, iar toate alternativele pe care le-am gasit s-au dovedit a fi insuficiente; am gasit magari, dar mai mult i-am carat noi pe ei decat ei modulele, iar satenii ne-au parasit de fiecare data cu zambetul pe buze, considerand ca „ii mai rau ca la puscarie aici”.

A rasarit totusi si soarele, si la propriu si la figurat, iar in ziua ridicarii structurii, am avut parte de vreme buna. Datorita impedimentelor impuse de vreme si de perioadei anului, finisajele s-au facut in mai multe ture scurte in urmatoarele saptamani.

Pentru ca au aparut defecte, refugiul a fost renovat de mai multe ori de echipa noastra. Totusi, este de notat ca refugiul nu are priciuri, acestea fiind arse de „turistii” afinari, in vara anului 2013.

Project Details

  • Ridicat in octombrie-noiembrie 2010
  • Transportat pedestru
  • Armatura din fibra de sticla si strat izolator din vata de sticla
  • Ultima verificare: septembrie 2014

Related Work