Refugiul Cațaveiu

Cataveiu

Project Info

Ultimele trei refugii au fost montate in Masivul Fagaras in septembrie 2011. La fel ca in iulie, acelasi an, piesele pentru montare la fata locului cu elicopterul, iar echipa de lucru s-a impartit in doua. Dupa ce s-au montat doua refugii,  echipele s-au unit si s-au deplasat pentru montarea celui de-al treilea refugiu, refugiul Cataveiu.

Atmosfera a fost mai serioasa decat in iulie, toamna se apropia, iar temperaturile au fost mult mai joasa. Acest aspect s-a facut resimtit si in cadrul echipei noastre, unii s-au imbolnavit, altii au coborat mai devreme decat era planificat. Dupa o scurta aventura cu „turistii” afinari, in urma careia am fost aproape sa ramanem fara mai multe elemente de prindere ale modulelor, echipa s-a apucat de montarea structurii si au finalizat-o intr-un timp record.

Cataveiu2

Au urmat scurte ture pentru diferite finisaje, dar comparativ cu primele experienta primelor 7 structuri ridicate, montarea refugiul Cataveiu a fost un model de eficienta.

Refugiul este plasat pe traseul de acces spre creasta care porneste din satul Lisa. Accesul este posibil cu o masina de teren 4×4 pana la aproape 1 ora de teren. Amplasamentul este mult nordic fata de creasta, astfel privelistea ofera o perspectiva deschisa a Tarii Fagarasului.

Project Details

  • Ridicat in septembrie 2012
  • Transportat cu elicopterul
  • Armatura din fibra de sticla si strat izolator din vata de sticla
  • Ultima verificare: octombrie 2013

Related Work